Home » Hlavná stránka » Aktuality » Új árvízvédelmi technikával bővült a Nagygéresi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Új árvízvédelmi technikával bővült a Nagygéresi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A nagygéresi önkéntes tűzoltó szervezet a belügyminisztérium által kivitelezett környezetvédelmi operációs program árvízvédelmi projektjének pénzügyi keretéből, könnyen mozgatható speciális árvízvédelmi technikával felszerelt pótkocsival bővítette eszközparkját, amelyet 2016 március 2-án vett át Nagygéres polgármestere a Nagygéresi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai kíséretében, Ing. Marián Saloňa PhD.  és  Mgr. Jozef Buček belügyminiszteri államtitkároktól.

A pótkocsi elektromos szennyvíz- és búvárszivattyúval van felszerelve. Rendelkezik saját áramfejlesztővel, lámpatestekkel, árvízvédelmi és különféle műszaki felszereléssel, beleértve a kézi eszközöket is, hogy árvíz esetén az önkéntesek segítséget nyújthassanak.

Reméljük, hogy erre a felszerelésre azonban csak elvétve lesz szükség, és csupán a községi rendezvényeken bemutatás céljából fogjuk használni.

A felkészültséget viszont minden esetben szükségesnek és elkerülhetetlennek tartjuk, hogy az előre nem látható természeti viszontagságoknál, egyéb váratlan baleseteknél, ha kell készen álljunk minél gyorsabban és hatékonyabban fellépni.DSCN1711

Pridaj komentár